© 2016 Kalajoen seurakunta
WWW-sivut: Tietotemput Oy

Diakonia

Kalajoen seurakunnan diakoniatyö                                    Himangan kappeliseurakunnan diakonia

Diakoniavastaanotto
Varaa oma vastaanottoaika kirkkoherranvirastosta p.08-4640 530 ma-ke tai pe klo 9-14. Vastaanottoaikoja on tarjolla maanantaisin,keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-11. Vastaanotolle voi tulla keskustelemaan, pyytämään esirukousta tai pientä taloudellista apua.

Lastenvaatepiste toimii Jokelan pappilan kellarissa Plassintie 2. Lastenvaatepiste on avoinna kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12-14 (loppukuusta). Lastenvaatepisteeseen voi tuoda lastenvaatteita, lastentarvikkeita,leluja, liinavaatteita tai astioita. Tarvikkeita voi tuoda pappilan viraston aukioloaikoina ma-ke klo 9-14 tai pe klo 9-14 tai sopimalla Ullan kanssa p.0447229006. Lastenvaatteet  ja lastentarvikkeet ovat ilmaisia hakijoille, mutta niitä ei saa myydä eteenpäin. Lastenvaatepiste voi olla auki myös sopimuksesta. Lastenvaatepisteessä järjestelee ja auttelee on myös vapaaehtoistyöntekijöitä.

Eu-ruokajako,kuivaelintarvikkeita: vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, lihapurkkeja, hernekeittoa, puuroa,mysliä, maitojauhetta ja pastaa jaetaan keväisin ja syksyisin, kun erät ovat saapuneet, mukana vapaaehtoisia ruoan jakajia. Ruokia jaetaan Pappilan kellarista Plassintie 2.

Kerhotyö

Ystäväkerho on tarkoitettu eläkeläisille, leskeksi jääneille ja  kaikille juttuseuraa kaipaaville. Ystäväkerho kokoontuu seurakuntakodilla Iktys-salissa kerran kuukaudessa torstaina klo 12-14 (loppukuusta). Ohjelmassa aluksi kahvit, hartaus, virikkeitä tai luento jostain aiheesta.  Kerhoon mahtuu hyvin mukaan myös uusia juuri eläkkeelle jääneitä.

Neurokerho on tarkoitettu neurologisia sairauksia sairastaville  (esim.parkinssontauti, aivohalvaus, dementia, dystonia)  ja heidän läheisilleen. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden toinen  tiistai klo 12-14 seurakuntakodilla Iktys-salissa. Kerhossa on aluksi pöytiin katetut kahvit, hartaus, luento tai virike ohjelmaa.

Hyvän mielen kahvit  on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille,sairaseläkeläisille, työttömille ja aikuisille, jotka kaipaavat juttuseuraa. Kerho kokoontuu syksyisin ja keväisin viikottain  tiistaisin klo 9.30-11 seurakunnan nuorisotila Artoksessa. Ohjelmassa kahvit, hartaus, bingon peluuta, pelejä, visoja, korttiaskarteluja,retkiä, makkaranpaistoa. ym mukavaa yhdessä oloa.

Näkökerho kokoontuu kerran kuussa maanantaisin, kuukauden viimeinen maanantai klo 12-14 seurakuntakodilla nuorisotila Artoksessa. Kerhon päävetäjänä Else Suni. Kerhossa esim. kahvit, hartaus, virikeohjelmaa, pieniä retkiä, kerhokyläilyjä. Lisätietoja Else Suni p.040-5528878.

Syntymäpäivät 70v ja 80v vietämme yhdessä syntymäpäiväjuhlia seurakuntakodilla keväisin huhti-toukokuulla.

90 vuotiailla ja 95 vuotiailla sekä 100 ja yli 100v, käymme onnittelukäynnillä kotona tai laitoksessa.

Muuta toimintaa

Kehitysvammaisille on jouluisin joulujuhla kirkossa sekä osallistumme rovastikunnalliseen kirkkopyhään yhteisellä linja-autoretkellä keväisin. Seurakunnan työntekijät käyvät Maakarissa ja Puistolassa pitämässä hartauksia. Rippikouluikäisille keva-nuorille pidämme kesäkuulla juhannuksen jälkeen rovastikunnallisen rippikoululeirin.  Nuorten keva-rippikouluasioissa ja lasten sururyhmän terpeessa ottakaa yhteyttä Ulla diakonissaan p.0447229006.

Mukavissa yhteistyön merkeissä.  lisätietoja voi rohkeasti kysellä kerhoista ja toiminnasta
Diakonissa Ulla Ketonen p. 044-7229 006 /ulla.ketonen@evl.fi