© 2016 Kalajoen seurakunta
WWW-sivut: Tietotemput Oy

Muut toimitilat

Kalajoen seurakuntakoti, Seurakuntatie 1
Kalajoen seurakuntakoti sijaitsee kirkon lähellä ja sen on suunnitellut Martti Väisänen vuonna 1971. Seurakuntakotia on laajennettu vuonna 1992. Nuorisotoimisto sijaitsee seurakuntakodissa.

Vuorenkallion kappeli, Kappelitie 14
Vuorenkallion hautausmaalla Etelänkylässä olevan kappelin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta. Kappeli vihittiin 6.6.1982 ja Aulikki Isokosken suunnittelema lasimaalaus Ilosanoma on ollut kappelissa 21.8.1985 lähtien.

Kappelia käytetään pääasiallisesti siunaustilaisuuksissa, mutta siellä järjestetään myös muita kirkollisia toimituksia. Kesäaikaan Vuorenkallion kappelissa pidetään mm. musiikkihartauksia.

Jokelan pappila, Plassintie 2
Pappila on ollut nykyisellä paikallaan 1600-luvun alkuvuosista. Isonvihan jälkeen pappilan umpipihan rakennukset olivat heikossa kunnossa ja päärakennus määrättiinkin 1751 purettavaksi. 1752 valmistunut uusi pappila paloi 1700-luvun lopulla ja jälleenrakentaminen aiheutti paljon riitelyä. Vuonna 1802 valmistuneessa Jokelan pappilassa oli alun perin salin lisäksi seitsemän kamaria, keittiö, eteinen ja kaksi vinttikamaria. Pappilan alkuperäinen muoto säilytettiin vuoden 1961 suuressa korjauksessa.

Pappilassa syttyi tulipalo toisena pääsiäispäivänä 2011 ja se jouduttiin sisätiloiltaan perusteellisesti uudisrakentamaan. Siinä yhteydessä pappilasta tehtiin seurakunnan nykyaikainen toimistotalo säilyttäen kuitenkin pappilan alkuperäinen henki ja historialliset vaiheet. Uudistuneen pappilan tilat otettiin käyttöön juhannuksen jälkeen 2012.

Pappilan pihapiirissä sijaitsevassa Malmbergin tuvassa toimii nykyään kesäisin lähetyskahvila. Aikanaan Pohjanmaan herätysliikkeen keskeisin hahmo, Niilo Kustaa Malmberg asui hänen mukaansa nimetyssä tuvassa 1830—33. Malmbergin tupa on toiminut aiemmin myös mm. Mannerheimin lastensuojeluliiton äitiys- ja lastenneuvolana.

Kallan kirkko
Perämerellä noin 18 kilometrin päässä mantereesta sijaitsevalla Maakallan luodolla on ollut oma kalastajien kirkko vuodesta 1680 lähtien. Nykyisen puukirkon on suunnitellut ja rakentanut vuonna 1780 kalajokinen kirkonrakentaja Simo Jylkkä (Silvén).

Kirkko on kahdeksankulmainen, hirsiseinäinen ja sisältä maalaamaton. Ulkoseinät on maalattu punamullalla. Kivijalka on koottu luodon kivistä. Kirkon vieressä on yksinkertainen kellotapuli, sekä pieni pappila. Kirkossa tehtiin peruskorjaus vuonna 1952.