Nämä Kalajoen seurakunnan uudet kotisivut julkaistiin 26.7.2010. Graafisen suunnittelun ja teknisen toteutuksen on tehnyt Teemu Joensuu Tietotemput Oy:stä. Uudet sivut antavat yhteisen ilmeen Himangan, Kalajoen ja Raution yhteiselle Kalajoen seurakunnalle. Uudet sivut avaavat myös uusia mahdollisuuksia. Virkatodistuksen pystyy nyt tilaamaan suoraan Meidän seurakunta -välilehden Sähköinen asiointi -sivulta. Kalajoen kirkosta voi kuunnella sunnuntain päiväjumalanpalveluksen suoraan etusivun Nettiradio -nappulasta ilman taustasoittimen latausta. Kirkolliset ilmoitukset tulevat sivuille suoraan sähköisestä resurssinvarausjärjestelmästämme, eikä niitä tarvitse enää erikseen päivittää. Helppokäyttöisellä ylläpitotyökalulla saamme jatkossa hajautettua sivujen päivitysvastuun työaloille.
Kotisivut ovat jatkuva yhteinen prosessi. Ne eivät valmistu koskaan, vaan kehittyvät jatkuvasti enemmän sen näköisiksi, kun me yhdessä haluamme. Ne ovat kuin luova kaksoispiste antaen tilaa uusien ideoiden toteutukselle ja tekniikan suomien mahdollisuuksien hyödyntämiselle. Sivut ovat vielä kesken erityisesti kuvien osalta. Ennen kesälomia emme ehtineet tuoda sivuille vielä varsinaista kuva-aineistoa, mutta ne tulevat syksyn mittaan. Silloin järjestämme myös koulutuksen, joka mahdollistaa ylläpidon siirtymisen suoraan seurakunnan työaloille.
Ole mukana kehittämässä Kalajoen seurakunnan kotisivuja vaikka palautesivun kautta.
Kesäterveisin Jussi Leppälä
Yksi muisto on ylitse muiden. Seison alttaripöydän ääressä edessäni kuopus polvistuneena yhdessä kymmenien muiden kouluun lähtevien kanssa. Vierelläni seisoo puoliympyrässä muita aikuisia, isiä, äitejä, kummeja. Olemme siunaamassa heitä koulutielle. Lasken käteni kuopuksen pään päälle ja tunnen Pyhän yllättävän. Saan olla välittämässä jotakin suurta ja salattua – siunausta.
Häivähdys Pyhää voi koskettaa kirkossa, luonnossa, hiljaisuudessa, toisen ihmisen kohtaamisessa, kotona. Pyhä on kuin raja tämän puoleisen ja tuonpuoleisen välillä. Se on jotain suurempaa kuin pelkillä aisteillamme voimme havaita. Emme voi sitä omistaa ja hallita. Pyhä on aina kuin häivähdys. Se on Jumalan kosketusta ihmiseen. Juuri nyt, kauneimman suven keskellä, se on herkimmillään koettavissa luonnossa.
Pyhä -teema on esillä seurakunnissa ja kirkollisissa järjestöissä vuosina 2010–2012. Pyhä-hankkeella halutaan herättää laajaa keskustelua uskosta ja arvoista. Hankkeessa on kolme pääteemaa: Jumala, Pyhä aika ja Luomakunta. Teemat johdattavat miettimään muun muassa vastuullista elämäntapaa, elämänrytmiä ja jumalasuhdetta. Pyhä-teema on monella tavalla esillä myös seurakuntien työalojen toiminnassa.
Pyhän tunne ei kuulu talouselämän lainalaisuuksiin eikä sitä voi mitata kvartaalitalouden tunnusluvuilla. Kysymys on jostakin paljon tärkeämmästä. Pyhän kokeminen kuuluu niihin asioihin, joita rahalla ei saa. Lupa ja oikeus Pyhään tekee meistä ihmisiä. ”Lapsen oikeus pyhään” –kirjan tekijän Kaisa Raittilan sanoin: ”Jokaisella on oltava lupa pyhään, koskemattomaan alueeseen, kaikkein arimpaan. Jokaisella on oltava oikeus ikävöidä ja liittyä ikävöivien joukkoon. Ilman hiljaista rauhaa on vaikea saada sisimmästään selko.”
Pyhä ei ole tabu, kielletty asia. Siitä voi myös puhua. Millaisia pyhiä hetkiä olet elämässäsi kokenut? Mikä sinulle on pyhää? Siinäpä pari hyvää kysymystä keskustelun virittäjäksi arkisen elämän keskelle. Mieluimmin pyhästä kuin pahasta.