© 2016 Kalajoen seurakunta
WWW-sivut: Tietotemput Oy

Historiaa

Lupa saarnahuoneelle saatiin 1700-luvun lopulla Kustaa III:lta, kappeliseurakunta Himangasta tuli vuonna 1851 ja itsenäinen seurakunta vuonna 1898. Himangan seudulta kirkkotie kulki ensin vuoteen 1467 asti Pietarsaareen, sitten Kokkolaan ja 1500-luvulla Lohtajalle. Itsenäistyminen Lohtajasta alkoi 1700-luvun lopulla aluksi saarnahuoneseurakuntana, jonka ensimmäiseksi saarnaajaksi valittiin Jacob Stenman 1803.

Himangan seurakunta muuttui vuoden 2010 alusta kuntaliitoksen jälkeen Kalajoen kappeliseurakunnaksi.

Himangan seurakunnan kanssa yhteistyössä toimivat herätysliikkeet, joista voimakkaimmin rauhansanalainen lestadiolaisuus ja evankelisuus. Herätysliikkeiden perinteisesti aktiivinen maallikkotoiminta ja vastuun jakaminen tukee myös seurakunnan vapaaehtoistyötä.